NAILBAR MIMOSA

CONCEPTSTORE

Atelier Mimosa timmert behoorlijk aan de weg. Of in de zaak eigenlijk. De conceptstore is uitgebreid met Shop Mimosa en Nailbar Mimosa. Jill Oostveen, eigenaresse: “Telkens als ik iets met jullie bedenk, wordt het nog mooier dan ik had gedacht.” Kom snel kijken!

Creatieve plek

In 2019 deed Jill nogal wat stof opwaaien door in een paar weken tijd een flitsende haarstudio neer te zetten. Niets low-key start. Gelijk goed. “Atelier Mimosa was klaar toe ik startte, zo kon ik mij direct met al mijn energie op mijn vak richten.” Jill droomde over een creatieve plek, waar mensen voor meer komen dat alleen een nieuw kapsel. Mimosa werd ook een plek voor advies, een bakje koffie en een praatje, compleet met selfiespot.

Nailbar Mimosa

Inmiddels is de conceptstore een nailbar en shop rijker. “We wilden meer ruimte voor beauty. Jennifer en Jacky runnen Nailbar Mimosa en doen alles rondom cosmetische nagelverzorging. Denk aan gelnagels en nagelart. Dat gaat heel goed en het werd tijd dat we de ruimte achter in de zaak hiervoor gingen inrichten. Ook wilden we ruimte voor Shop Mimosa, waar de beauty accessoires en – producten worden verkocht.”

Eyecatcher

Jill startte met het maken van een moodboard. “Ik ben visueel ingesteld, ik heb als kapper en stylist gevoel voor vorm en ruimte. Ik zag het helemaal voor me: roze, goud, marmer en een kastenwand van glimmende tegels. Gerdien adviseerde over het ontwerp van de ruimte, materiaalkeuze en kleur. Ze adviseerde bijvoorbeeld om een schouw te betegelen, want een hele kastenwand is erg kostbaar. Wel de eyecatcher, maar ook betaalbaar.”

Roze, goud en marmer

We maakten een schouw met nissen van tegeltjes. De wanden en het plafond werden poeder roze geschilderd. Met een goudkleurig frame en marmeren schappen, ontstond er een mooie wandkast voor Shop Mimosa. Ook een bestaande kast werd betrokken en kreeg planken van marmer. Ok, niet van echt marmer, maar wel de look. Er kwamen goudkleurige spiegels en wandrekjes. Het resultaat is, hoe zeg je dat; glimmend!

Jill: “Elke keer als ik iets met De Beleving bedenk, dan wordt het nog mooier dan ik had bedacht. De realisatie is ook zo tof. Eerst heb je een lege ruimte en een paar uur later een compleet ingerichte nagelstudio. Klanten geloven hun ogen niet. Of Mimosa nu compleet is? Er komt ook nog wel een keer make-up bij. Ik heb altijd plannen, dus wordt vervolgd.”

Nieuwsgierig naar meer van Mimosa? Kijk hier!

De prachtige foto’s werden door Wilmar van Beeldvoerders gemaakt!

“HET WERD NOG MOOIER DAN IK HAD BEDACHT.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?