SAAM* & HET HOOGHUIS

KANTOOR

De manier van werken veranderde en daarmee de behoeftes van de teams van SAAM* en Het Hooghuis ook. Het interieur veranderde mee. En hoe!

Veranderde behoeftes

Ingegeven door veranderde behoeftes klopte SAAM* en Het Hooghuis aan bij vormgever Ellen Kuster met de vraag mee te denken over het interieur. Inge Hoogers, directeur bedrijfsvoering SAAM*: “We hebben open ruimtes en enkele kantoortjes. Die kantoortjes bleken populair, vooral omdat je daar rustig kunt werken en een Teams-vergadering kunt hebben zonder anderen te storen. De open ruimte met flexplekken werd nauwelijks gebruikt. Ook werken mensen regelmatig thuis, waardoor we hier op kantoor graag ontmoeting willen faciliteren. Verder hadden we een receptie voor de ontvangst van mensen. Deze collega heeft nu een werkplek in de open ruimte samen met collega’s bedrijfsvoering, waardoor we de balie op een andere manier konden gebruiken.”

Inrichting

SAAM* deelt het kantoor met Het Hooghuis. “We verschillen in cultuur, maar wilden ons allemaal prettig voelen bij de inrichting. De uitdaging was om een plan te bedenken, waarmee we qua uitstraling bij elkaar aansluiten, soms uitbundig en soms meer ingetogen. En dan graag met het bestaande meubilair, dat Ellen 10 jaar geleden introduceerde.”

Aantrekkingskracht

Ellen en Gerdien bedachten een plan voor de open ruimte met flexplekken. Zo veranderde de indeling, waardoor er knusse werkplekken ontstonden. Ook kwamen er akoestische schermen en vilten platen op kasten die midden in de ruimte staan. Er werd flink opgeruimd, waardoor er ook kasten konden wijken. Er werd nagenoeg alleen met bestaand meubilair gewerkt. Alle ruimtes kregen een flinke portie aantrekkingskracht met kleur, grote planten, stoere lampen en gave IXXI’s met prints van de lokale Studio Boot. De balie werd de plek om te printen en kopiëren.

Ik wil spelen

Inge: “Het is mooi geworden, het enthousiasme van Ellen en Gerdien werkt aanstekelijk. De open ruimte was wat zielloos. Nu hangt er een fijne, uitnodigende sfeer, waardoor collega’s hier graag zijn. De teksten passen goed bij ons. ‘Ik wil spelen’ is zo’n voorbeeld. Veel mensen associëren dat met primair onderwijs, maar ik vind dat het altijd en voor iedereen geldt, van 0 tot 101.”

Over SAAM en Het Hooghuis

Scholengroep Het Hooghuis bestaat uit 6 verschillende scholen in en om Oss, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Het onderwijs draait om de leerlingen die groeien, zichzelf en hun talenten ontdekken en daarmee een voorsprong hebben in de wereld van morgen. SAAM* staat voor kind, onderwijs en kwaliteit. In en om Oss werken 25 basisscholen samen aan kansen voor alle kinderen, in al hun eigenheid, creativiteit en diversiteit.

“SPELEN GELDT VOOR IEDEREEN, VAN 0 TOT 101.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?