SINT JOZEFSCHOOL MOORDRECHT

BASISSCHOOL EN KINDEROPVANG

De aula van de Sint Jozefschool in Moordrecht is een ruimte om jaloers op te worden. Hoog, ruim en met een industriële uitstraling. Maar de inrichting liet te wensen over en dus trok directeur Margreet de Boer aan de bel. “Het heeft zo goed uitgepakt. De kinderen zijn verrukt!”

Multifunctionele ruimte

De Sint Jozefschool ging enige tijd geleden samenwerken met kinderopvangorganisatie Kind & Co. Er kwam er een VSO, BSO en peutergroep bij. Margreet: “De wijk groeit en daar plukken wij de vruchten van. Het betekent zelfs dat we soms ruimte tekortkomen en uitwijken naar de aula. Niet alleen voor bijvoorbeeld de BSO, maar ook voor overblijfruimte en leerplein. We hebben een prachtige aula, maar de ruimte was ingericht zoals een kantine, wat kil en ongezellig. De wens was een aangeklede, sfeervolle ruimte die we multifunctioneel kunnen gebruiken.”

Ontwerp & hergebruik

Margreet en clustermanager Ilse van Kind & Co vroegen enkele offertes op en kwamen bij De Beleving terecht. “Mirjam en Suzanne zijn hier een hele dag geweest om te luisteren, vragen en ontwerpen. We bespraken het ontwerp in het team en vervolgens gingen jullie aan de slag. Veel tafels en stoelen werden hergebruikt, want in de basis moet het een overblijfruimte zijn voor zo’n 50 kinderen.”

Flexibele meubels

We brachten rust in de kleurrijke ruimte en kozen voor grijs, wit en hout. We zorgden voor het bestickeren van de hoge achterwand, die voorheen knalgeel was. De print bedacht het team zelf. “Dat was spannend, maar het pakt zo goed uit!” We maakten een bouwhoek met legotafel, chillplek, huishoek en werkhuis. Op de bestaande kasten maakten we plantenbakken. Zo haalden we veel groen naar binnen. Omdat bewegend leren hier belangrijk is, kwamen er wiebelkrukken van Eromes en plakte onze Karin toffe hinkelpaden met cijfers en het alfabet op de vloer. Verder zorgden we voor veel zitplekjes. De meubels zijn flexibel, zodat het team ook voor een ietwat andere indeling kan kiezen.

Warme omgeving

Margreet: “We zijn heel blij met het resultaat, de kinderen zijn verrukt. Een jongetje dat in quarantaine zat en na 2 weken weer op school kwam, zei: ‘De hele school is veranderd!’ Al is het alleen de aula, zo voelt het wel. Het is het onderwijsplein geworden dat we voor ogen hadden. Een warme omgeving met een multifunctionele inrichting. Alle kinderen maken er gebruik van, ook de bovenbouw. En wij als team zitten met ons kopje thee niet meer in de teamkamer, maar hier in de aula.”

“WE ZIJN HEEL BLIJ MET HET RESULTAAT, DE KINDEREN ZIJN VERRUKT!”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op