KDV UMC UTRECHT

KINDERDAGVERBLIJF

Hier stonden ooit de dieren op stal. Nu huist kinderdagverblijf UMC Utrecht in de monumentale boerderij op steenworp afstand van het academisch ziekenhuis. Arianne van Zanten, manager: “De ruimte is zowel prachtig als soms lastig. Het vraagt creativiteit en maatwerk om het interieur te laten aansluiten bij de manier waarop wij kinderen willen opvangen.”

Herkenbaar inrichten

De deel heeft al verschillende functies gehad. Arianne: “Deze mooie ruimte wilden we nu definitief en herkenbaar inrichten. Er stonden al meubels en we hadden wat nieuwe speelelementen aangeschaft, maar misten wel eenheid. We gingen met een aantal partijen om tafel en kwamen uit bij jullie. Suus luisterde goed en snapte wat wij zochten.”

Bestaand & nieuw meubilair

De ruimtes hebben karakter door onder meer houten balken en stalramen. Maar de lage zijkanten en het feit dat er aan de constructie niets veranderd mag worden, vormen een uitdaging. We maakten onder meer kasten op maat, een podium en schilderborden. Bestaande kasten werden geschilderd en bestaand meubilair kreeg een nieuwe plek. Er is ruimte voor atelier, ontdekken, spel en om met elkaar aan een grote tafel te zitten.

Ontwerp

“Als je het doet, moet je het goed doen. We wilden een degelijk interieur, niet iets dat je volgend jaar weer kunt vervangen. Suus maakte een plan, waarvan we een aantal dingen nu hebben gedaan en waarmee we ook op termijn uit de voeten kunnen. Moeten we dat bestaande meubel toch vervangen? Dan pakken we haar ontwerp er even bij. Dat vind ik heel prettig. Er wordt niet aangedrongen op het plan of afname van meubels. En het was prima dat ik de grote tafel die wij in ons hoofd hadden bij een andere partij bestelde.”

Maatwerk

“Wat eruit springt is het maatwerk. Daar denken jullie goed in mee; hoe maken we het echt mooi. De mandjeskast en de vakkenkast passen perfect. Verder is het een totaalplaatje. Het werd sober, stoer en sfeervol. Zelfs ik, afkomstig uit een kwekersfamilie, moet toegeven dat de plastic plantjes echt bijdragen aan de sfeer. We zijn blij met het resultaat, we zijn er graag. Voorheen zaten we vaak in het keukentje te eten, die tijd is voorbij. We zitten nu aan de grote tafel in de deel.”

Over kinderdagverblijf UMC

Het kinderdagverblijf UMC Utrecht is gevestigd in een verbouwde boerderij op een paar honderd meter afstand van locatie AZU en WKZ van het UMC Utrecht. Het kinderdagverblijf biedt opvang aan kinderen van personeelsleden van het UMC.

“ALS JE HET DOET, MOET JE HET GOED DOEN”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?