ZOLDER MET UITSTRALING VAN LOFT

EN MEER

Het was een zolder met potentie. Niet geïsoleerd, tikkeltje donker en door de schuine wanden lastig in te delen. De bewoners van dit fijne jaren-30 huis wilden een plek waar zij zich kunnen terugtrekken. Onze Gerdien maakte een ontwerp met de uitstraling en functionaliteit van een loft. Kijk nou!

Dromen

De zolder moest een verdieping worden met ruimte voor slapen, ontspannen en badderen. Vooral dat bad, daar was lang genoeg over gedroomd. Gerdien maakte een ontwerp voor zowel de indeling als het interieur en de verbouwing kon beginnen. Het dak werd van binnenuit geïsoleerd, met dun materiaal waardoor de balken mooi zichtbaar blijven. Het bestaande dakraam werd hergebruikt voor de slaapruimte, in de badkamer kwam een extra dakraam voor meer licht.

Optimale indeling

Door goed na te denken over de indeling, kregen alle functies een plek. De ruimte werd verdeeld in een slaapruimte, een zitplek met bank, een plek voor de kaptafel, een badkamer en natuurlijk veel bergruimte. De muren en balken werden wit geschilderd, uitgezonderd muren naar- en van de badkamer. Deze werden resedagroen (RAL 6011) en cementprijs (RAL 7033) geschilderd.

Wandkast op maat

Wij maakten de wandkast met zowel hang- als legruimte. De kast is lekker diep en loopt, met de schuine muren mee, helemaal tot aan het plafond. Wauw, wat een ruimte! Ook maakten we de nachtkastjes op maat en pasten we het badkamermeubel aan.

Styling interieur

Onze Monica maakte een plan voor de styling van het interieur. Er kwam een tof vloerkleed, spiegels, kussens met prints en grappige accessoires zoals een klokje, een vogeltje en een vos. We zorgden voor bijzettafeltjes, planten, bedlampjes en uiteraard een roze stoel.

Het resultaat is een ruimte die meer wegheeft van een loft dan een zolder. Wil jij thuis ook deze sfeer? We zetten het wat en waar van de mooiste items op een rij in deze blog!

“LANG GENOEG GEDROOMD.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?