Project omschrijving

DE PAREL

BASISSCHOOL

Basisschool De Parel kreeg een flexibel interieur dat aansluit bij de nieuwe manier van werken met leerpleinen. We hergebruikten veel meubels en maakten veel verschillende werkplekken.

Tijdelijke huisvesting

Voor De Parel is dit tijdelijke huisvesting, dus de kleuren van vloeren en wanden bleven ongewijzigd. Ook moet het interieur eenvoudig mee kunnen verhuizen naar de nieuwe plek.

Hergebruik

Er kwamen veel fijne werkplekken. Denk aan een huisje waarin je je lekker kunt terugtrekken. Of een toffe groepstafel met balkenframe. We hergebruikten stoelen en krukken. Tafels kregen een nieuw blad, de vensterbank werd zitplek en van oude werkbladen maakten we verhoogde zitplekken. Van hergebruik word je creatief!

Interieur & onderwijsvisie

De verbinding tussen interieur en jouw manier van werken of leren is belangrijk. Voor basisschool De Parel zorgden we dat het interieur past bij ontwikkelingsgericht en onderzoekend leren. Zo ondersteunt de inrichting de onderwijsvisie en dat maakt het uitdragen ervan in de praktijk een stuk makkelijker.

Voor dit project werkten we samen met onderwijsvormgever Ellen Kuster.

“EEN FLEXIBEL INTERIEUR DAT AANSLUIT BIJ DE NIEUWE MANIER VAN WERKEN EN LEREN.”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op