DE DOBBELSTEEN

KINDEROPVANG

Heerlijk herinrichten! De Dobbelsteen was aan een nieuw interieur toe. Er kwam een nieuwe vloer, er werd geschilderd en onze meubelmakers maakten meubels op maat. Samen met Eva Koppelman, verantwoordelijk voor de inrichting en styling, zorgden onze ontwerpers voor een totaalplaatje in lijn met de stijl en sfeer van SKA.

Opruimen

Eva: “Er zijn hier 3 groepen van het kinderdagverblijf en een Speelleergroep. Door de jaren heen wordt er heel wat verzameld, zowel meubels als materiaal. Het was tijd om even flink de bezem erdoor te halen. Dat betekende opruimen, sorteren en waar nodig wegdoen.”

Meubels op maat

Wij maakten kasten op maat, een groot balkenframe huis, een grote speelkeuken, een autobaan en schilderborden. We zorgden voor tafels en stoeltjes, fijne matten en zitkussens om een kring te maken. Ook kwamen er wandborden, klemlatten en expovakken. “We willen zoveel mogelijk op de grond spelen. Pedagogisch medewerkers zijn zo in de buurt, betrokken en spelen makkelijk mee. Die autobaan is favoriet. Kinderen zijn hier heel druk mee, auto’s racen af en aan en zelf kun je er ook vanaf glijden. De kussens zijn ook leuk, hier kun je lekker stoeien.”

Een dag chaos

De oplevering van het interieur was een uitdaging. Onze buitendienst mannen tilden de meubels naar de centrale ruimte. Van daaruit werd ruimte voor ruimte ingericht.  “We kunnen op een doordeweekse dag niet even dicht. De groepen draaiden dus gewoon door. Er waren extra medewerkers ingeroosterd om de kinderen goed te kunnen begeleiden. We hebben veel buiten gespeeld. In de ochtend gebruikten we de ene ruimte, in de middag de andere. Het is 1 dag chaos, maar dat is het waard!”

Over SKA

Kinderopvang de Dobbelsteen is onderdeel van Ska Kinderopvang. Ska kreeg in 2019 een nieuwe huisstijl en vroeg ons mee te denken over het interieur. Kenmerkend werd de inrichting van de hoeken. Er ligt bijvoorbeeld een echte autoband in de autohoek of staat er een echt koffiezetapparaat in de huishoek. Zo worden kinderen uitgedaagd en geprikkeld. Elke nieuwe locatie, maar ook locaties die aan vernieuwing toe zijn, worden ingericht volgens de huisstijl van Ska.

Tip: ook opgeruimd het nieuwe jaar in? Lees onze blog over het opbergen van materialen.

“WE WILLEN ZOVEEL MOGELIJK OP DE GROND SPELEN”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?