HEYENDAEL

KINDEROPVANG

Het interieur van kinderopvang Heyendael, onderdeel van kinderopvangorganisatie Eerste Stap, was aan vervanging toe. Er kwam een nieuwe vloer, er werd geschilderd en wij maakten het totaalplaatje af met een interieur op maat, geheel in stijl van Eerste Stap.

Eerste Stap

Wij maakten al eerder het ontwerp voor het nieuwe interieurplan van alle peutergroepen van Eerste Stap, gebaseerd op de visie van de organisatie. Vanuit deze visie stelden zij 20 concrete kaders vast voor de inrichting van de omgeving als 3e pedagoog, bijvoorbeeld voor de inrichting van hoeken. Tine Giesbers, service coördinator Eerste Stap: “We willen kinderen keuzevrijheid bieden en tegelijkertijd uitdagen om te gaan spelen. Aan de hoeken kunnen kinderen duidelijk zien wat er te doen is. Dat geeft overzicht en rust.”

Inrichting op maat

We richtten 4 peutergroepen, de gang en de teamkamer op de 1e verdieping in. Gefaseerd en dus per groep, want de opvang is natuurlijk gewoon open. We maakten kasten, verkleedkarren en speelhuizen op maat. Elke groep kreeg een eigen eyecatcher, zoals een groot balkenframehuis, een verkleedhuisje of een bouwkast met een omkeerbaar blad: aan de ene zijde een autobaan en aan de andere kant een duploplaat. We bestickerden alle keukenblokken. In de gang kwam een tof podium en in de teamkamer een fijne zithoek. Er kwam expositieruimte in de vorm van expovakken, klemlatten en krijt/magneetborden. We maakten het af met spiegels, plantjes en toffe prints en kleden. Zo werd het een (totaal)plaatje!

Over Heyendael

Kinderopvang Heyendael heeft een bijzondere plek op de campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zowel ouders die in de buurt wonen als ouders die studeren of werken bij de Radboud Universiteit Nijmegen of het Radboud UMC, brengen hun kinderen graag naar dit plekje vlakbij. Ook kinderen van expats voelen zich hier snel thuis. Nederland is de voertaal, maar met deze kinderen communiceren de pedagogisch medewerkers in het Engels of met gebarentaal.

“IN STIJL ÉN MET BEHOUD VAN EIGENHEID”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?