SPORTPUNT

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Met de ruimte en spullen zat het wel snor bij BSO Sportpunt. Maar dit stoere honk had wel even een bezem nodig. Wij zorgden voor een stoer én duurzaam interieur en lieten de medewerkers sprakeloos achter.

Opfrisser

BSO Sportpunt, locatie van Quadrant, biedt ruimte aan 3 groepen kinderen. Het gebouw, een soort honk, had voldoende potentie. Bovendien heeft de BSO gaaf speelgoed, zoals een pooltafel en tafeltennistafel. Maar het interieur was aan een opfrisser toe.

Nieuwe indeling

Wij tekenden een nieuwe indeling, met duidelijke activiteitenplekken. Dat betekent makkelijker opruimen en meer speelruimte. Er kwam een bouwhoek, chillhoek, verkleed- en tuthoek en een atelier met techniekplekken. We maakten een grote wandkast op maat, een bouwkast met legoplaten en techniekplekken. We maakten het af met expovakken, planten, stoere verkeersborden, magneetkrijtborden en een voor Quadrant kenmerkende afbeelding geprint op hout.

Hergebruik & duurzaam

Veel kasten en tafels leenden zich voor hergebruik. Zoals de stoere groepstafels, waarbij we adviseerden de poten zwart te schilderen. Zo passen ze goed in het ‘plaatje’. De damstenen en schaakstukken zijn gemaakt van PET-vilt, gemaakt van gerecyclede PET-flesjes. Dit spelmateriaal ziet er niet alleen gaaf uit, maar is dus ook duurzaam.

Over Quadrant

Sportpunt is onderdeel van kinderopvangorganisatie Quadrant. Het motto van de organisatie is ‘samen voor het kind’. Sportpunt is een bso voor grote kinderen en biedt activiteiten met meer uitdaging. Denk aan sport, maar ook knutselen en koken. Al eerder dachten we mee over herkenbaarheid in het interieur op alle locaties van Quadrant. “We willen dat je aan de uitstraling ziet: dit is Quadrant, waarbij de locaties hun eigenheid behouden.

“STOER ÉN DUURZAAM INTERIEUR”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?