UNITED KIDS

BUITENSCHOOLSE OPVANG EN KINDERDAGVERBLIJF

In het hartje van Nunspeet stond dit voormalige winkelpand al jaren leeg. Totdat ondernemers Sina en Erik de potentie zagen en hier op hun heel eigen wijze een kinderopvang startten. Dat had wat voeten in aarde. Maar inmiddels is het een unieke plek. Maak kennis met United Kids!

Dromen

Sina: “In Nunspeet is alle kinderopvang van één organisatie. Als ouders van jonge kinderen hadden we daar ervaring mee. We hadden al wel eens gefantaseerd. Hoe zouden wij het doen? Wat missen we? Waar dromen we over? Toen dit pand voorbijkwam, sprongen we in het diepe.”

“KINDEREN LEREN ZELFONTDEKKEND EN VOORAL SPELENDERWIJS.”

Echt anders

Sina en Erik willen het graag echt anders doen. Ze bedachten allereerst een stoere naam: United Kids. “Een naam moet vooral ouders aanspreken, vinden wij.” Ze baseerden hun visie op Reggio Emilia. Dit is een pedagogische benadering op basis van respect voor de talenten van een kind en de manier waarop een kind zich ontwikkelt. “We gaan er vanuit dat kinderen zelfontdekkend en vooral spelenderwijs leren. Pedagogisch medewerkers observeren goed en stimuleren zelfstandigheid en creativiteit van de kinderen.”

Ook het materiaal en de omgeving zijn hierop afgestemd. “Materiaal moet kinderen inspireren en uitdagen. Je ziet dus ook Pikler ® materiaal. De ruimte moet licht zijn en binnen en buiten verbinden. We wilden een interieur met natuurlijke materialen en rustige kleuren, dat tegelijkertijd uitdaagt om te ontdekken. In onze zoektocht naar een partij die dit kon waarmaken, kwamen we bij De Beleving terecht.”

“HET WAS PITTIGER DAN GEDACHT, WE ZIJN EEN STUK WIJZER GEWORDEN.”

BSO en kinderdagverblijf

We zorgden voor het gehele interieur, waarvan een groot deel in onze meubelmakerij gemaakt werd. De grootste ruimte is bedoeld voor de BSO. Hier kwam een chillhoek met fijne bank en boekenkast. Ook kwam er een speelhuis, een grote kastenwand met ingebouwd zitplekje en rek voor verkleedkleren. We maakten een grote speeltafel met bakken eronder. Hier wordt volop gespeeld met treinrail, kastanjes, stenen, takken, kurken, veren enz. enz. Ook kwam er een fijne werkplek en een verrijdbare eettafel met banken.

Er kwamen 3 ruimtes voor de horizontale groepen van het kinderdagverblijf. Hier kwamen plekjes om te spelen, eten en knutselen. De ruimtes lopen visueel in elkaar over door de vele ramen. Dit geeft een open en licht gevoel. Over de ruimtes verdeeld, vind je een huishoek, een knutselhoek en een grondbox met fijne voorleesstoel.

Binnentuin & uniek

Bijzonder is de binnentuin. Het grote dakraam kan met een druk op de knop open en dicht. “Hierdoor kunnen we altijd gebruik maken van deze ruimte, ongeacht het weer.” In deze ruimte maakten we een groot speelpodium, een zandbak en een blote voeten pad. Ook maakten we een groene tunnel. “Het is echt uniek, zo’n extra belevingsruimte.”

“JE STAPT BINNEN EN JE DENKT; WAUW!”

Er is veel animo voor de nieuwkomer in Nunspeet. “Het zoemt rond. Onze manier van werken en het interieur spelen daarin een belangrijke rol. Het is anders bij ons, dat wilden we ook. Het is eigen, modern, sfeervol en een beetje gek. Je stapt binnen en je denk: wauw!”

Op zoek naar een uniek plekje in Nunspeet? Er zijn nog plekjes bij United Kids!

Fotocredits: Wilmar van Beeldvoerders. Tip: KLIK voor een vergroting!

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?